Mont Blanc

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2007

Mont Blanc is een Kastanjedessert,
gegarneerd met slagroom en gekonfijte kastanjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
    2dl:melk of half-melk half-koffieroom
  • 1 blik ongesuikerde kastanjepuree (400 gram)
  • 250gr:suiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 1-2 zakjes vanillesuiker, of enkele druppels vanile-aroma
  • geconfijte kastanje (marrons glacés)
  • poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grofmazige zeef-Spuitzak met gekarteld spuitstuk-suikerzeefje.

Bereidingswijze

Verwarm de melk met room. Roer hier de kastanjepuree en 220gr: suiker en de vanillesuiker door;zet de pan op de laaggedraaide vlam of plaat en roer in de puree tot de melk geheel is opgenomen en de suiker is opgelost.
Roer tot de puree van de wand van de pan loslaat,neem de pan van het fornuis en laat de puree onder af en toe roeren afkoelen.
Klop intussen de slagroommet de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf.
Wrijf de koud geworden puree door de zeef op de puddingschotel.
Roer niet meer in de puree, maar druk de pureepijpjes voorzichtig in de vorm van een berg. klop de slagroom nog even op en vul de spuitzak.Spuit de room in lange strepen tegen de berg op,bekroon het geheel met een gekonfijte kastanje.Snijd de rest van de kastanjes klein en garneer er de top van de berg mee.Bestrooi ten slotte de top met poedersuiker.

Bron

koken zonder grenzen

Laatste reacties

riempie65 avatar
riempie65 21-02-2020

Goedemorgen Zwollenaartje, Ik kom net deze gebakjes tegen en ze zien er heerlijk uit en zou ze graag willen maken. Helaas staan de ingrediënten er niet bij. Kun je die erbij zetten? Alvast bedankt. Gr. Marina

orphan avatar
orphan 24-02-2007

Dit heb ik meegenomen,ziet er ontzettend lekker uit,bedankt en een fijn weekend Marijke.

orphan avatar
orphan 24-02-2007

Dit heb ik meegenomen,ziet er ontzettend lekker uit,bedankt en een fijn weekend Marijke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten