1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamskarbonaden met knoflook-tijmsaus

Lamskarbonaden met knoflook-tijmsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2007

Ingrediënten 4 personen


4 €dubbele€ lamskarbonaden, in 2-en gehakt4 teentjes knoflook, fijngehaktbosje verse tijmsap van 1 citroen2 e.l. zonnebloemolie1/8 l slagroomversgemalen witte peperzout (evt. Versgemalen of kruidenzout).


Verder heb je nodig


Snijplank ; koekenpan ; spatel ; citruspers; mes; vochtig doek of keukenpapier; oven (75 graden), (ovenbestendige) borden of schaal.


Zo vindt iedereen lamsvlees lekker! En nog makkelijk te maken ook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de tijm met koud stromend water, dep ze droog en ris de blaadjes van de takjes, hak de knoflook en pers de citroen.Neem karbonaden met een vochtige doek (of sterk keukenpapier) af om alle botsplintertjes te verwijderen en snijd de vetrand (voorzichtig: niet het vlees!) in, zodat het vlees tijdens het bakken niet omkrult.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de karbonaden rondom snel bruin, laat ze vervolgens nog 2 à 3 minuten per kant zachtjes braden.Leg de karbonaden op voorverwarmde borden of schaal (ik leg ze in de oven), bestrooi ze met zout en peper en houd ze warmFruit de blaadjes tijm en de knoflook in het bakvet onder voortdurend omscheppen tot de knoflook glazig is. Roer het citroensap door het tijm-knoflookmengselVoeg de slagroom toe en laat de saus bij vrij grote hitte tot een crèmig geheel inkokenMaak de saus op smaak met wat peper en schenk hem over de lamskarbonaden.

Serveertip

Hier passen allerlei groenten bij, zoals rode kool, courgette, maar ook spruitjes worden door mijn kinderen zo geaccepteerd(!). Verder gaat het goed samen met stoofpeertjes of appelcompote; gebakken aardappeltjes, rijst, volkorenbrood of rösti; salade. Dit alles in elke combinatie.

Bron

Het grote boek met de heerlijkste gezonde recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top