1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witlofschotel

Witlofschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2007

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappelen, 8 struikjes witlof, 4 bananen, 200 gram gekookte ham, half bekertje zure room, 200 gram magere kwark, 2 eieren, 75 gram geraspte kaas, p&z, nootmuskaat, 1 teentje knoflook


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Witlofschotel uit de oven met banaan, ham en aardappels. Erg, erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden. De aardappelen gaar koken en afgieten. De witlofstruikjes aan de onderkant kegelvormig uithollen en in weinig water met zout in 15 minuten net niet gaar koken, ze daarna goed laten uitlekken. De bananen halveren.

Bereidingswijze

Steeds 2 plakjes ham half over elkaar leggen, oprollen met 1 struikje witlof en 1/2 banaan en de rolletjes in het midden van een ovenschaal leggen. De aardappelen aan weerszijden van de witlof leggen. Van de zure room, kwark, eieren, 2/3 van de kaas, p&z, nootmuskaat en het teentje knoflook uit de pers een gladde saus roeren en deze over de aardappelen en de witlof schenken. De rest van de kaas erover strooien. In ongeveer 20 minuten in de warme oven lichtbruin laten kleuren.

Bron

Weet ik niet meer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oystercatcher


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oystercatcher
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top