Roti Kip Kerrie

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2007
  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

  • Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

    Roti Kip Kerrie

lekker lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Hak de knoflook. Maak de peper schoon en snij hem fijn. Snipper de ui. Schil de aardappels en snij ze in partjes. Maak de kouseband schoon en snij ze in stukken.

Bereidingswijze

Verwarm wat olie in een wok. Voeg knoflook, peper, ui, tomatenpuree, bouillonblokje, djinten en kerriepoeder toe. Schep de aardappels en kouseband erdoor. Doe een deksel op de pan en laat in 15 min. Zachtjes stoven. Dep de kip droog en bestrooi ze met zout. Bak in een koekenpan de kip bruin. Doe de kip en de eieren (wel eerst pellen) na 30 minuten bij de aardappels en kouseband en laat dit nog 15 min. stoven. Verwarm de rotivellen in de magnetron tot ze heet zijn, verdeel ze over 4 borden en schep het kipmengsel erop.

Bron

via collega van mijn dochter

Serveertip

ik gebruik kipfilet omdat we niet zo van botjes houden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

absor avatar
absor 21-06-2016

Gemaakt op de hollandse manier. dus met kipfilet, wraps want die had ik nog, gewone kerriepoeder. Maar het was heerlijk!! Ik had het niet verwacht maar alle kinderen aten alles, werkelijk alles op. ( ook niet zo heet gemaakt voor ze , gewoon maar 1 peper ) wat een makkelijk top recept! En het ruikt heerlijk in je keuken!

huphtor avatar
huphtor 24-03-2016

Vraag: Dit stuk snap ik, qua tijden, niet zo goed. "Doe een deksel op de pan en laat in 15 min. Zachtjes stoven. Dep de kip droog en bestrooi ze met zout. Bak in een koekenpan de kip bruin. Doe de kip en de eieren (wel eerst pellen) na 30 minuten bij de aardappels en kouseband en laat dit nog 15 min. stoven." Wat moet ik met de pan doen na de eerste 15 min? Waar slaat de 30min op? Hoe past de laatste 15 min in het geheel? Kan iemand het mij op een andere manier uitleggen? Het staat nu te pruttelen en ruikt alvast heerlijk :)

Maria82 avatar
Maria82 12-10-2013

Wat een heerlijk recept, net voor het 1st klaargemaakt en veels te veel gegeten :D Dit gaan we zeker vaker klaar maken. MMMMMMMMMM

gitta_b avatar
gitta_b 06-09-2013

Ik heb dit gerecht gemaakt met Garam Masala, sperziebonen, kipfilet en zoete aardappel. HEERLIJK! Rotivellen verkopen ze bij ons ook in een Turks winkeltje (diepvries), toko helaas niet in de buurt. Komt zeker vaker op tafel. Bedankt voor het recept. Groet, Gitta

landmeter avatar
landmeter 01-09-2013

het gaat zeker lukken hoor francis81, je kan ook de kousenband vervangen door sperziebonen (Heel), de aardappel vervangen door cassave ( behandelen als aardappel. echt surinaams, kousenband, casave, ei, kerrie, kippedijen en de rotiplaten met kikkererwt ned roti, aardappel, kipfilet, ei en sperzieboon, uitgebreid met pannenkoeken

francis81 avatar
francis81 31-08-2013

Bedankt landmeter. Dat wist ik niet! Kan ik morgen aan de slag. Ben benieuwd!

landmeter avatar
landmeter 31-08-2013

er staat 1 blokje kippebouillion, dat houdt in 0,5 liter water per bouilon tablet. kleine opmerking, ROTI is eigenlijk het bestek, een pannenkoek gevuld met kikkererwten cq aardappel. Maar de saus als hierboven beschreven is een toppertje !

francis81 avatar
francis81 31-08-2013

Ik wil deze ook gaan maken, maar ik vraag mij af wat ik met de bouillon moet doen? hoeveel water gaat hierbij?

IZim avatar
IZim 03-12-2012

Deze roti nu al een paar keer gemaakt en blijft heerlijk, een toppertje

biovis avatar
biovis 18-08-2012

gewoon echt helemaal goed dit recept (verslavend)!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten