1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Grove Ardenner terrine

Grove Ardenner terrine

  • Belgisch, Buffet
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2007

Ingrediënten


250 gram vet kalfsvlees, 125 gram vet varkensvlees, 125 gram varkenslever; 1 fijngesneden teen knoflook; wat gemalen laurier een mespunt nootmuskaat; 1 theelepel gehakte peterselie; ¼ theelepel verse gehakte tijm; zout en vers gemalen peper; 1 à 2 eetlepels cognac of eau de vie; 1 à 2 eetlepels witte wijn; eventueel wat jeneverbessenGrove Ardenner terrine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de drie vleessoorten niet al te fijn met een groot scherp keukenmes. Maal het vlees niet, daarmee zou u de smaak en de structuur bederven. Voeg de overige ingrediënten toe, meng de massa goed dooreen en schep die in een ingevette ovenvaste schaal of pastei pot. Laat de terrine afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Proef en corrigeer zo nodig de smaak.
Druk het vulsel wat aan en leg er een paar takjes verse tijm, een laurierblad en als lucifers gesneden vers vet spek bovenop.

Bereidingswijze

Dek de schotel af met aluminiumfolie, twee lagen. Plaats de terrine in een bakblik of braadslee met zoveel warm water dat het tot halverwege de pot komt en zet het geheel in een matig warme oven van 180 graden. Kook de terrine gaar in ongeveer een uur, de laatste 20 minuten zonder folie. Laat de terrine afkoelen en plaats hem goed afgedekt nog een etmaal in de koelkast.

Serveertip

Deze terrine kan desnoods gekoeld geserveerd worden.

Bron

Paté, Joyce van Doorn, 1979Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top