1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ardenner terrine

Ardenner terrine

  • Belgisch, Buffet
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2007

Ingrediënten


250 gram mager varkensvlees; 250 gram vet varkensvlees; 250 gram kalfsvlees; 250 gram kippenlevers; 2 theelepels zout; 2 theelepels vers gemalen peper; 2 eetlepels cognac, rum of maderaArdenner terrine. Een zachte, grofkorrelige paté uit Bouillon, een prachtig stadje met een indrukwekkende burcht op de grens van België en Frankrijk, waar je verrukkelijk kunt eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de vier vleessoorten zo fijn mogelijk met een groot scherp keukenmes. Maal het vlees niet, daarmee zou u de smaak en de structuur bederven. Voeg de overige ingrediënten toe, meng de massa goed dooreen en schep die in een ingevette ovenvaste schaal of pastei pot. Laat de terrine afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Proef en corrigeer zo nodig de smaak.
Druk het vulsel wat aan en leg er een paar takjes verse tijm, een laurierblad en als lucifers gesneden vers vet spek bovenop.

Bereidingswijze

Dek de schotel af met aluminiumfolie, twee lagen. Plaats de terrine in een bakblik of braadslee met zoveel warm water dat het tot halverwege de pot komt en zet het geheel in een matig warme oven van 180 graden. Kook de terrine gaar in ongeveer een uur, de laatste 20 minuten zonder folie. Laat de terrine afkoelen en plaats hem goed afgedekt nog een etmaal in de koelkast.

Serveertip

Deze terrine kan desnoods gekoeld geserveerd worden.

Bron

Paté, Joyce van Doorn, 1979Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top