1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gehakttaart

Gehakttaart

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2007

Ingrediënten


4 eetlepels paneermeel; 3 eetl. lichtbruine basterdsuiker; 600 gr. rundergehakt(ongekruid); 100 gr. katenspek, fijn gesneden; 1 ei; 1 theel. zout peper en nootmuskaat, wat paprikapoeder, gesnipperde peterselie; mosterd


Verder heb je nodig


Taartvorm van 20 cm doorsnede


Eindelijk weer eens iets anders dan rul gebakken of een bal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm oven voor op 200 graden c.

Bereidingswijze

Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd. Houd 1/3 deel apart. Voeg hierbij(bij 1/3 deel) het gehakt toe, het spek, het ei, zout en nootmuskaat. Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm. Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel. Strooi daar wat paprikapoeder overheen. Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten. Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree en groente naar wens of sla

Bron

Het slagertje 1997



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top