appelkruimeltaart met banketbakkersroom

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2007

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g witte basterdsuiker
100 g margarine
1 st ei
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
4 st appels
1/2 zakje rozijnen
2 tl kaneel
1 zakje vanillesuiker
2 st eidooiers
2 zakjes vanillesuiker
40 g kristalsuiker
25 g bloem
250 ml melk

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de rozijnen in een beetje warm water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Strooi de vanillesuiker en de kaneel erover.
Bereid de banketbakkersroom: meng 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, de kristalsuiker en de bloem met een beetje van de melk. Mix dit goed door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook, haal van het vuur en roer het eimengsel erdoor. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Breng het opnieuw aan de kook en laat het daarna afkoelen.

Bereidingswijze

Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter in de kom met twee messen in kleine stukjes zodat een kruimeldeeg ontstaat. Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. Doe 2/3 van het kruimeldeeg in de vorm, en zorg dat er een klein randje ontstaat. Giet de banketbakkersroom erin en verdeel het over de bodem. Voeg daarna het appelmengsel toe en verdeel dat over de room. Doe het laatste 1/3 deel van het kruimeldeeg bovenop.
Bak de taart 60-70 minuten bij 180 graden in heteluchtoven

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1340997930 avatar
mobiel_1340997930 02-09-2018

hij is heerlijk, alleen wordt het deeg te plakkerig om goed te kruimelen; voor de bovenkant gebruik ik de volgende keer ander deeg

annekenavis avatar
annekenavis 26-03-2016

Hij staat in de oven! Ben wel een ei vergeten in het deeg, dus fingers crossed dat het toch wat wordt. Leuk recept om te maken in ieder geval!

_infinity_ avatar
_infinity_ 28-10-2011

mjam dat ziet er lekker uit!

ArualB avatar
ArualB 28-10-2011

Mmmm, ik heb hem meegenomen, dank je wel. Groetjes, Laura

karinkip avatar
karinkip 27-10-2011

Hi Gre,ik ga deze taart ook eens maken binnenkort,bedankt voor het heerlijke recept,groetjes Karin

prisje78 avatar
prisje78 19-03-2011

Deze heb ik al een paar keer gemaakt en valt goed in de smaak jammie! Straks weer maken voor mijn verjaardag. Bedankt voor je recept. Grtjs Priscilla

ruthbrock avatar
ruthbrock 27-08-2010

hoi, ik heb dit heerlijke recept geprint, zogauw ik het gemaakt heb, laat ik het je weten. fijn weekend. groetjes ruth

riekje1984 avatar
riekje1984 03-05-2009

Ik heb deze taart al meerdere malen gemaakt en nu vond ik het wel eens tijd om hier te melden hoe lekker hij is. Echt heerlijk, met die banketbakkersroom onderin. Mjammie!!!

mar505 avatar
mar505 26-07-2008

Een heerlijke appeltaart ,ik heb hem vanmorgen gebakken ,en bedankt voor het recept, groetjes mar

schnuckie avatar
schnuckie 05-03-2007

Een super lekkere appeltaart. Is goed in de smaak gevallen. En ook makkelijk te maken. Bedankt voor wederom een lekker recept. Groetjes Moniek

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten