1. Home
  2. Recepten
  3. Oude kaas
  4. Indische kip

Indische kip

Voor de 1e keer gemaakt

Het was heeeerlijk! Aanradertje

Het was heeeerlijk! Aanradertje
Indische kip
Indische kip
  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2007

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


350 gram kipfilet

4 uien

1 teentje knoflook

9 eetlepels ketchup

9 eetlepels ketjap (zoet)

6 eetlepels azijn

6 eetlepels bruine suiker

4 eetlepels pindakaas

zout en peper

kroepoek

rijst

200 gram taugé


Add to JUMBO shopping list

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes snijden en in boter en olie bakken met peper en zout. Uit de pan halen , even apart houden. De uien in het overgebleven vet fruiten. Een kopje water toevoegen samen met het teentje (uitgeperste) knoflook. Daarna toevoegen: de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en pindakaas. De stukjes kipfilet en de saus gaar stoven. Vlak voor het opdienen de taugé toevoegen.
Serveren met rijst en kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (119)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top