Provençaals lamsrack
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Zo lang mogelijk laten marineren, des te lekkerder is dit Provençaals lamsrack recept.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 stukjes lamsrack á 6 koteletjes2 gepelde tenen knoflook 4 gedroogde tomaten in olie1 el rozemarijn1 el tijmblaadjes 2 el olijfolie2 el tomatenpuree2 el kappertjes1 tl paprikapoederzoutversgemalen peperVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 128,37 kcal |
Koolhydraten | 5,51 g |
Eiwitten | 6,44 g |
Vetten | 8,56 g |
Benodigdheden
- ovenschaal
Voorbereiding
- Pureer de knoflook, tomaten, rozemarijn, tijm, olie, tomatenpuree, kappertjes,paprikapoeder en zout en pepernaar smaak met een staafmixer of keukenmachine
- Snijd zo nodig het vlies van de lamsracks en bestrijk het vlees met het tomatenmengsel
- Laat het vlees 2 uur of nog veel langer afgedekt in een koelkast marineren
- verwarm de oven voor op 180 graden
Bereidingswijze
- Doe de lamsrack in een ovenschaal en braad het vlees 15 minuten in de oven
- Het vlees mag van binnen nog rosé zijn
Bron
Kook ook oven
Serveertip
- Lekker met gepofte aardappelen met kruidenboter en een salade