Provençaals lamsrack

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Provençaals lamsrack

    Provençaals lamsrack

    Provençaals lamsrack

  • Provençaals lamsrack

    Provençaals lamsrack

    Provençaals lamsrack


Zo lang mogelijk laten marineren, des te lekkerder is dit Provençaals lamsrack recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 stukjes lamsrack á 6 koteletjes2 gepelde tenen knoflook 4 gedroogde tomaten in olie1 el rozemarijn1 el tijmblaadjes 2 el olijfolie2 el tomatenpuree2 el kappertjes1 tl paprikapoederzoutversgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 128,37 kcal
Koolhydraten 5,51 g
Eiwitten 6,44 g
Vetten 8,56 g
Benodigdheden
  • ovenschaal

Voorbereiding

  • Pureer de knoflook, tomaten, rozemarijn, tijm, olie, tomatenpuree, kappertjes,paprikapoeder en zout en pepernaar smaak met een staafmixer of keukenmachine
  • Snijd zo nodig het vlies van de lamsracks en bestrijk het vlees met het tomatenmengsel
  • Laat het vlees 2 uur of nog veel langer afgedekt in een koelkast marineren
  • verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

  • Doe de lamsrack in een ovenschaal en braad het vlees 15 minuten in de oven
  • Het vlees mag van binnen nog rosé zijn

Bron

Kook ook oven

Serveertip

  • Lekker met gepofte aardappelen met kruidenboter en een salade

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sharktales avatar

Doorsturen

Home Recepten