1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde kipfilet

Gegratineerde kipfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2007

Ingrediënten 4 personen


4 kipfiletszoutversgemalen peper50 gr.boter25 gr.bloem1 1/2 dl kippenbouillon1/4 l slagroom1 el scherpe Dijon-mosterd1 tl gedroogde dragon100 gr. geraspte gruyére kaaspaneermeel


Verder heb je nodig


4 ovenschaaltjes


Gegratineerde kipfilet
Gegratineerde kipfilet
Gegratineerde kipfilet
Gegratineerde kipfilet

Een kiprecept met een lekker bruin kaaskorstje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill voorWrijf de kip in met zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in 10-12 minuten lichtbruin en gaarkeer ze regelmatigSmelt de rest van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoorVoeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaatRoer de room erdoor en laat de saus 5 minuten pruttelenBreng hem op smaak met de mosterd, dragon, de helft van de kaas, zout en flink wat peperLeg de kipfilet in 4 ovenschaaltjes (bewaar het bakvet)schep de saus over de kipfiletsVerdeel de rest van de kaas met de paneermeel over de kipfilets en lepel hierover wat bakvetSchuif de schaaltjes ca. 10 cm onder de grill en laat de saus in 4-5 minuten goudbruin worden

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en een gemengde salade met schijfjes appel

Bron

Kook ook oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top