1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkenshaas
  5. Varkenshaas in uienroomsaus

Varkenshaas in uienroomsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2007

Ingrediënten 3 personen


*3 Varkenshaasjes (neem een beetje flinke, niet die mini's uit de supermarkt.)
*3 grote uien fijn gesnipperd.
* 1/4 liter runderbouillon (mag van een blokje)
*150 ml kookroom (blueband finesse werkt heel goed)
zout, peper, gedroogde knoflook of knoflookpoeder.
evt bloem met een beetje water


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker romig, mals varkenhaas gerecht. Het is niet moeilijk te maken maar het resultaat is echt heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit de fijn gesnipperde uitjes in een pannetje met een klein beetje boter.
Giet daarover de bouillion en laat dat even koken tot de uien gaar zijn.
Pureer dit mengel helemaal glad.
Zet het gas uit.

Bereidingswijze

Bak de varkenshaasjes rondom bruin (ze hoeven niet gaar te zijn dat komt nog). Haal ze uit de pan en laat ze even rusten onder alu-folie.
Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 1,5 cm en leg dit in een schone, niet vette pan, en giet daar de uienbouillonmengsel over heen.
Laat dit even pruttelen tot je ziet dat de varkenshaas gaar begint te worden en giet dan de kookroom erbij en de knoflook (een beetje).
Laat ook dit weer even pruttelen tot de varkenshaas gaar is.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes.
Tip: Wil de saus niet binden, maak dan van warm water en een beetje bloem een papje en doe hier wat van doorheen. Pas op, dit werkt zeer goed.

Mijn Inspiratie kwam van de uiensaus met room van Hollandaise. Ik heb dit aangepast en gebruikt in dit recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top