Crème Brulee

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 454,84 kcal
Koolhydraten 39,33 g
Eiwitten 6,84 g
Vetten 30,00 g

Bereidingswijze

1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen. 2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren. 3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. 4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. 5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.

Bron

Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

Serveertip

Lekker met een bolletje vanille-ijs

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten