Crème Brulee
- Frans, Nagerecht
- 30-60 min.
Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen
Ingrediënten 4 personen
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuikerVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 454,84 kcal |
Koolhydraten | 39,33 g |
Eiwitten | 6,84 g |
Vetten | 30,00 g |
Bereidingswijze
1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen. 2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren. 3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. 4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. 5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.
Bron
Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen
Serveertip
Lekker met een bolletje vanille-ijs