In plaats van 40 minuten in de oven heb ik deze potjes 55 minuten in de oven gedaan. De brander die ik had gekocht had helaas geen vulling, dus in de

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen
1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen. 2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren. 3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. 4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. 5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.
Lekker met een bolletje vanille-ijs
Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen
ecureuil 23-02-2017
Klopt banni115, niets mis met dit recept, wel VOLLE melk gebruiken. Wat is het verschil met jouw recept Ruth?
banni115 04-09-2014
het enigste is dat de melk niet meer kokend heet moet zijn en je die er erg langzaam a lroerend toe moet voegen dan is hij perfect.Als je hem in de oven doet dan moet je er wel voor zorgen dat het water in de braadslee al kookt dan is de garingstijd prima
ruthbrock 02-04-2014
Mag ik even vrijpostig zijn: de volgende link is mijn perfecte brulee recept:
http://www.smulweb.nl/recepten/1385944/Maak-de-perfecte-creme-brulee
bouwie69 01-04-2014
inderdaad, nadat het in de over is geweest moet
het on de koelkast verder stollen, daarna pas met
de rietsuiker….
Hanneke93 25-05-2013
Geweldig recept!..Wanneer je eenmaal hebt uitgevonden dat de crème 3 uur op 120 graden in de oven moet in plaats van 40 minuten.. Nu maak ik hem gewoon ruim van te voren en dan is hij heerlijk!