Crème Brulee

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2007
  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

  • Crème Brulee

    Crème Brulee

    Crème Brulee

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen. 2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren. 3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken. 4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen. 5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.

Bron

Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

Serveertip

Lekker met een bolletje vanille-ijs

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 23-02-2017

Klopt banni115, niets mis met dit recept, wel VOLLE melk gebruiken. Wat is het verschil met jouw recept Ruth?

banni115 avatar
banni115 04-09-2014

het enigste is dat de melk niet meer kokend heet moet zijn en je die er erg langzaam a lroerend toe moet voegen dan is hij perfect.Als je hem in de oven doet dan moet je er wel voor zorgen dat het water in de braadslee al kookt dan is de garingstijd prima

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-04-2014

Mag ik even vrijpostig zijn: de volgende link is mijn perfecte brulee recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1385944/Maak-de-perfecte-creme-brulee

bouwie69 avatar
bouwie69 01-04-2014

inderdaad, nadat het in de over is geweest moet het on de koelkast verder stollen, daarna pas met de rietsuiker….

Hanneke93 avatar
Hanneke93 25-05-2013

Geweldig recept!..Wanneer je eenmaal hebt uitgevonden dat de crème 3 uur op 120 graden in de oven moet in plaats van 40 minuten.. Nu maak ik hem gewoon ruim van te voren en dan is hij heerlijk!

Famtekiefte avatar
Famtekiefte 07-04-2012

Wij hebben ook geprobeerd dit gerecht te maken en hadden hetzelfde probleem dat het niet hard werd. Toen bedacht ik me dat we een boekje met crème brulee recepten hebben. Daar stond in dat je er aluminiumfolie er losjes overeen moest leggen. Hiermee worden ze wel hard.

Viola436 avatar
Viola436 15-03-2012

Ik kreeg geen vloeistof uit de oven en de bovenkant was goed gaar, hoewel de smaak echt niet goed was. Het smaakt meer naar gekookt ei dan naar een goede crème brulee. Ik vond dit echt niet lekker en naarmate het langer in de koelkast stond (ongeveer een uur), begon de onderkant steeds meer te schiften. Dat is dus niet de bedoeling. Ook was er geen vliesvorming op de bovenkant, zoals dat wel hoort. Ik vond dit echt smerig en ik ga dit recept NOOIT meer maken. Ik raad niemand het aan om dit te bereiden; het heeft gewoon geen zin.

m1508 avatar
m1508 11-02-2012

Is dit een recept voor crème brulee of voor vanille-saus? Zelfs na 50 min in de oven en lange tijd af koelen is het papje net zo vloeibaar als toen het de oven in ging. Zo te zien ben ik niet de eerste met dit probleem. Waardeloos recept.

Viola436 avatar
Viola436 10-02-2012

Ik ben m nu aan het maken. Moet ie niet 2 uur opstijven in de koelkast? Dat is meestal het geval bij crème brulee.. Ben benieuwd of het bij mij gaat lukken!

Viola436 avatar
Viola436 10-02-2012

Ik ben m nu aan het maken. Moet ie niet 2 uur opstijven in de koelkast? Dat is meestal het geval bij crème brulee.. Ben benieuwd of het bij mij gaat lukken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten