1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gegratineerde aspergesoep

Gegratineerde aspergesoep

  • Frans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1 schaaltje groene aspergetips (100 g)
zout
1 dl slagroom
2 theelepels kerriepoeder
75 g verse roomkaas met stukjes walnoot (pakje à 125 g)
1 zak romige aspergesoep (400 ml)


Verder heb je nodig


Grote ovenvaste (thee)koppen inhoud ca. 2 dl mespankomgarde of mixer


Heerlijk en makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van aspergetips onderaan ca. 2-3 cm van houtachtige uiteinden afsnijden. In pan met ruim water en zout aspergetips in ca. 3 minuten beetgaar koken. In kom slagroom met snufje zout en kerriepoeder stijf kloppen. Verse roomkaas erdoor kloppen. In pan aspergesoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aspergetips afgieten, topjes van ca. 3 cm eraf snijden en rest in stukjes van ca. 1 cm snijden. 12 Mooie topjes achterhouden, rest van asperges door soep roeren. Soep in (thee)koppen scheppen. Afdekken met roommengsel en kopjes op bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven. Room in ca. 30 seconden iets laten kleuren. Uit grill nemen en aspergetopjes op room leggen. Direct serveren.

Bron

Www.ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top