1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Tomatentaartjes met kwartelei

Tomatentaartjes met kwartelei

  • Fusion, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2007

Ingrediënten 4 personen


10 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries) (pak 450 g)
1 pakje roomkaas op kamertemperatuur (100 g)
2 theelepels kappertjes
5 middelgrote tomaten
zout
peper
8 kwarteleitjes
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten


Verder heb je nodig


Deegrollermessnijplankbakplaat


Heerlijk hartig ontbijt of lunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plakjes bladerdeeg laten ontdooien en op elkaar leggen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en met deegroller deeg tot grote dunne lap uitrollen. Uit deeg 8 rondjes van ca. 15 cm doorsnee steken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld omtrek van schaaltje). Zijkanten van deegrondjes ca. 2 cm naar binnen vouwen, zodat hoekige rondjes ontstaan. Bakplaat invetten met boter en deegbodempjes hierop leggen. Binnenste gedeelte van deeg met roomkaas bestrijken en kappertjes erover verdelen. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Plakjes tomaat in ronde vorm dakpansgewijs op roomkaas leggen. Taartjes flink bestrooien met zout en peper. Tot gebruik afgedekt op koele plek zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Boven midden van elk taartje voorzichtig kwarteleitje breken, dooiertjes moeten heel blijven. Taartjes in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Bron

Www.ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top