Soep van knolselder en pastinaak
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-02-2007
Overheerlijke soep met vergeten groenten.
Ingrediënten 4 personen
250gram, knolselder in blokjes gesneden,250 ram pastinaak in blokjes gesneden,150 gram ui gesnipperdtakje tijm,2 laurierblaadjes 8 dl kippenbouillon,botere, peper en zout, 4plakjes toastbrood in kleine blokjes gesneden, olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 233,99 kcal |
Koolhydraten | 29,48 g |
Eiwitten | 6,74 g |
Vetten | 7,81 g |
Bereidingswijze
Smelt wat boter, voeg de goenten en het takje tijm toe en giet er kippenbouillon bij.
Kook de soep ongeveer 30min., neem het tijmtakje eruit en mix de soep.
Breng ze opsmaak met peper en zout.
.Bak de croutons in wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Schep ze uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer in diepe borden
Bron
Marleen de Naeyer
Serveertip
Je kunt de soep feestelijker maken met snippers van gerookte eendenborst en een scheutje room
Laatste reacties
Allo hugoray1, Je soep is superlekker maar als ik maar 8 dl vloeistof gebruik is die soep zo "dik " groetjes majo3