Soep van knolselder en pastinaak

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2007

Overheerlijke soep met vergeten groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250gram, knolselder in blokjes gesneden,250 ram pastinaak in blokjes gesneden,150 gram ui gesnipperd
takje tijm,2 laurierblaadjes 8 dl kippenbouillon,botere, peper en zout, 4plakjes toastbrood in kleine blokjes gesneden, olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 233,99 kcal
Koolhydraten 29,48 g
Eiwitten 6,74 g
Vetten 7,81 g

Bereidingswijze

Smelt wat boter, voeg de goenten en het takje tijm toe en giet er kippenbouillon bij.
Kook de soep ongeveer 30min., neem het tijmtakje eruit en mix de soep.
Breng ze opsmaak met peper en zout.
.Bak de croutons in wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Schep ze uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer in diepe borden

Bron

Marleen de Naeyer

Serveertip

Je kunt de soep feestelijker maken met snippers van gerookte eendenborst en een scheutje room

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

majo3 avatar
majo3 11-10-2012

Allo hugoray1, Je soep is superlekker maar als ik maar 8 dl vloeistof gebruik is die soep zo "dik " groetjes majo3

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten