Vegetarische Andijvie Lasagna met Walnoten

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2007

De lekkerste & gezondste lasagna die ik ken met walnoten en cottage cheese. Ook een niet te grote aanslag op de lijn. De andijvie kan vervangen worden door (wilde) spinazie of snijbiet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g lasagne (groene; van bijv. la Bio-idea)2 struiken andijvie, redelijk fijngehakt2 uien, grof gehakt 2 teentjes knoflooktomatensaus, kant en klaar, bijvoorbeeld Sugocasa met kruiden of met knoflook van Grand Italia (690 g) of zelfgemaakt saus van vleestomaten.ca. 1 ons walnoten, grofgehakt.cottage cheese (hütenkase), 500gr.stukje parmezaanse kaas (ca. 75 gr), grofgehakt of geraspt.ca. 16 plakken jong belegen kaas (bijv. van zuiver zuivel).Kruidenzout.Versgemalen peper.Basilicum.Olijfolie(om in te vetten en te bakken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel ; snijplank ; bakpan

Voorbereiding

Zie bereiding

Bereidingswijze

Zet de oven op 175 graden Celsius en rooster de walnootstukjes. Leg ze apart op een bordje.Zet een grote pan met water en zout op en kook de lasagne-vellen voor, 5 per keer. Giet deze af. En bewaar zoveel mogelijk gescheiden of met een folietje ertussen, maar dit is minder milieuvriendelijk. Koken is facultatief, maar het bespaart veel (oven) tijd en je loopt geen risico van harde, niet gare, lasagne en verpieterde andijvie.Verdeel 1/3e van de saus over een ingevette ovenschotel en schuif deze in de oven.Was de andijvie.Fruit de uien in de olie, voeg knoflook toe en daarna op hoog vuur de andijvie. Bak deze kort!!! Moet nog een beetje knapperig blijven. Zet vuur uit.Leg op de 1e sauslaag van de ovenschotel achtereenvolgens: ? lasagnevellen, ? andijvie, ? cottage cheese, 1/3 noten, ? parmezaanse kaas en herhaal dit een keer (beginnend met de tomatensaus), eindig tenslotte met de saus en de noten. Als de ovenschotel goed warm is voeg je de plakjes kaas toe. Laat smelten en dien op gegarneerd met basilicumblaadjes.

Bron

Groot Vegetarisch Kookboek

Serveertip

Ik maak er vaak 2 ovenschotels tegelijk van.Wil je meer kaas, voeg dan ook kaasplakken toe voor je de 2e sauslaag aanbrengt. Hier past iets fris bij, maar geen 'groenvoer' en geen melkproducten. Bijv. een lekkere wortelsalade erbij, evt. wat ciabatta, en fruit toe.

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 12-10-2007

Heeft prima gesmaakt! ( vond het wel een geklieder met die lasagnavellen). Bedankt voor het recept! Nelly

devilwoman avatar
devilwoman 03-10-2007

Gevonden! Zet het gelijk favoriet, lijkt me namelijk erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten