1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagna
  5. Vegetarische Andijvie Lasagna met Walnoten

Vegetarische Andijvie Lasagna met Walnoten

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2007

Ingrediënten 6 personen


250 g lasagne (groene; van bijv. la Bio-idea)2 struiken andijvie, redelijk fijngehakt2 uien, grof gehakt 2 teentjes knoflooktomatensaus, kant en klaar, bijvoorbeeld Sugocasa met kruiden of met knoflook van Grand Italia (690 g) of zelfgemaakt saus van vleestomaten.ca. 1 ons walnoten, grofgehakt.cottage cheese (hütenkase), 500gr.stukje parmezaanse kaas (ca. 75 gr), grofgehakt of geraspt.ca. 16 plakken jong belegen kaas (bijv. van zuiver zuivel).Kruidenzout.Versgemalen peper.Basilicum.Olijfolie(om in te vetten en te bakken)


Verder heb je nodig


Ovenschotel ; snijplank ; bakpan


De lekkerste & gezondste lasagna die ik ken met walnoten en cottage cheese. Ook een niet te grote aanslag op de lijn. De andijvie kan vervangen worden door (wilde) spinazie of snijbiet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie bereiding

Bereidingswijze

Zet de oven op 175 graden Celsius en rooster de walnootstukjes. Leg ze apart op een bordje.Zet een grote pan met water en zout op en kook de lasagne-vellen voor, 5 per keer. Giet deze af. En bewaar zoveel mogelijk gescheiden of met een folietje ertussen, maar dit is minder milieuvriendelijk. Koken is facultatief, maar het bespaart veel (oven) tijd en je loopt geen risico van harde, niet gare, lasagne en verpieterde andijvie.Verdeel 1/3e van de saus over een ingevette ovenschotel en schuif deze in de oven.Was de andijvie.Fruit de uien in de olie, voeg knoflook toe en daarna op hoog vuur de andijvie. Bak deze kort!!! Moet nog een beetje knapperig blijven. Zet vuur uit.Leg op de 1e sauslaag van de ovenschotel achtereenvolgens: ? lasagnevellen, ? andijvie, ? cottage cheese, 1/3 noten, ? parmezaanse kaas en herhaal dit een keer (beginnend met de tomatensaus), eindig tenslotte met de saus en de noten.
Als de ovenschotel goed warm is voeg je de plakjes kaas toe. Laat smelten en dien op gegarneerd met basilicumblaadjes.

Serveertip

Ik maak er vaak 2 ovenschotels tegelijk van.
Wil je meer kaas, voeg dan ook kaasplakken toe voor je de 2e sauslaag aanbrengt.
Hier past iets fris bij, maar geen 'groenvoer' en geen melkproducten. Bijv. een lekkere wortelsalade erbij, evt. wat ciabatta, en fruit toe.

Bron

Groot Vegetarisch Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top