1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Saus
  5. Kipfilet met appel, lente-uitjes, ontbijtspek en saus

Kipfilet met appel, lente-uitjes, ontbijtspek en saus

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2007

Ingrediënten 4 personen


4 enkele kipfilets 125 gram ontbijtspek, plakjes 3 lente-uitjes zout en peper 2 dl appelsap 1 tl tijm 2 appels 4 el creme frache



Kip is gewoon makkelijk te bereiden en lekker! Heerlijk met aardappelpuree en bijvoorbeeld broccoli.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de schoongemaakte lenteuitjes in smalle ringetjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes krokant Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom bruin: bestrooi ze met zou en peper. Roer het appelsap en de tijm door het bakvet, breng het vocht aan de kook en laat de kipfilets, met het deksel schuin op de pan, zachtjes in ca 10 minuten gaar pruttelen. Schil intussen de appels, verwijder klokhuizen en snijd het vruchtvlees in 12 partjes. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm. Roer de uitjes en de appel door het stoofvocht en laat het vocht op een hoog vuur tot ongeveerde helft inkoken. Roer de creme fraiche erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de kipfilet.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top