Roomijs van bessen met witte chocolade
- Biologisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Een onverwachte combinatie, die ontzettend lekker is. N.B. Tel bij de bereidingstijd nog minstens 4 uur vriezen op.
Ingrediënten 4 recipe.people
50 ml. Water60 gr. Honing
100 gr. Cranberries of vossenbessen (Preiselbeeren)
1/2 tl vanillepoeder of merg van 1 vanillestokje
50 gr. Suiker
250 gr. Slagroom
80 gr. Witte chocolade
1 Ei
Benodigdheden
Blender of roerzeefMixer
Voorbereiding
1. Doe de witte chocolade in een kommetje en zet dit in een pan heet water om het te laten smelten.
2. Kook het water, cranberries of vossenbessen en vanille gedurende 3 minuten.
3. Gas uitdraaien en de honing erdoor roeren.
4. Houd een klein gedeelte van deze bessencompote apart om later mee te garneren. Pureer de rest in een blender of roerzeef, en laat het afkoelen.
5. Klop de suiker met de slagroom tot de dikte van yoghurt.
6. Klop het ei en gesmolten witte chocolade luchtig.
Bereidingswijze
1. Spatel het koude cranberry- of vossenbessenmengsel door de yoghurt dikte slagroom en suiker heen.
2. Spatel daarna de geklopte chocolade er doorheen.
3. Doe het geheel in een diepvriesbak en zet deze vervolgens in de vriezer.
4. Schep alles na een half uur vriezen nog eens om (of doe het nog eens in de blender), om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
5. Laat het vervolgens minstens 4 uur bevriezen.
Bron
Gebaseerd op een recept van een chefkok te Oosterhout.
Serveertip
Bolletjes van maken en deze op schaaltjes doen. Garneren met de achtergehouden bessencompote, en eventueel een takje munt.