1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Chicken yakitori

Chicken yakitori

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2007

Ingrediënten 4 personen


-1,5 dl sojasaus
-2 th lepels suiker
-1,5 th lepels vloeibare honing
-5 el mirin (zoete sakelikeur)
-4 el sake
-3 el water
-het vlees van 3 kippenbouten
-3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei)









Verder heb je nodig


-houten satésticks (in water leggen en dan afdrogen)


Stukjes kip op stokjes op zijn Japanees .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Meng sojasaus met suiker, honing, mirin, sake en water.
-Roer goed door elkaar.
-Snij het vlees in dobbelstenen van 3 bij 3 cm en marineer 30 minuten in de saus.
-Snij de jonge prei in stukken van 3 cm lang.

Bereidingswijze

-Steek het vlees afwisselend met de prei op houten satésticks.
-Grill de spiezen gaar in een hete grillpan en serveer met de saus.


Serveertip

Heet serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top