1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalen
  6. Risotto met asperges, zalm en garnalen

Risotto met asperges, zalm en garnalen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2007

Ingrediënten 2 personen


400 gram gekookte asperges ( kan uit pot of blik ) - 100 gram gerookte zalm - 100 gram grote garnalen - 150 gram risotto rijst - 1 visbouillontablet - eventueel wat aspergevocht - glas witte wijn - 2 eetlepels olijfolie - 1 klein sjalotje - 1 lente-uitje - 2 eetlepels fijngesneden bieslook - peper, zout - paprikapoeder - paar druppels tabasco - scheutje room of klontje boter


Verder heb je nodig


Wok

Risotto met asperges, zalm en garnalen
Risotto met asperges, zalm en garnalen

Na een feestje had ik zalm en garnalen over en nog een groot blik asperges in de kast. Zo ontstond dit recept. SUPER LEKKER!! volgens mijn man en ik was het daar mee eens.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper het sjalotje - Was het lente-ui en snij deze in ringetjes. Laat de asperges uitlekken en snij deze in niet te kleine stukjes. Snij de gerookte zalm klein.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak hierin de sjalot-snippers glazig. Doe de rijst erbij en bak deze al roerend even mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en eventueel het aspergenat erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen. Verkruimel de visbouillontablet en voeg die bij de rijst. Doe er dan 1 dl water bij en breng alles weer aan de kook. Weer zachtjes laten sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is klaar na plm. 20 minuten. Tot dan steeds wat water toevoegen, maar de rijst moet wel wat vochtig blijven. Als de rijst bijna gaar is de aspergestukjes, zalm, garnalen en lente-uitjes toevoegen. Alles goed doorwarmen. Op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder en wat tabasco. Voor het opdienen bestrooien met gehakte bieslook en er wat room of boter doorroeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top