1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Gemarineerde champignons met groene pesto

Gemarineerde champignons met groene pesto

  • Italiaans, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-02-2007

Ingrediënten 6 personen


500 gram kleine champignons -
2 kruidenbouillontabletten -
2 sjalotjes (gesnipperd) -
2 eetlepels witte (wijn) azijn -
5 eetlepels olijfolie -
peper, zout -
2 theelepels suiker -
2 teentjes knoflook -
2 eetlepels groene pesto -
2 eetlepels gehakte peterselie


Add to JUMBO shopping list


Gemarineerde champignons met groene pesto
Gemarineerde champignons met groene pesto

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker!
De hoeveelheid is voor 35-40 champignons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotjes schoonmaken en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Champignons schoonmaken ± 5 minuten zachtjes koken in 1 liter water met 2 kruidenbouillontabletten met gesnipperde sjalotjes. Afgieten.marinade maken van azijn, olie, peper, zout en wat suiker + 3 eetlepels pesto. Plakjes knoflook en gehakte peterselie toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Champignons hierin een paar uur marineren. Prikkertje erin en smullen maar.

Serveertip

Heerlijk als tapas, maar ook lekker als voorgerechtje in kleine kommetjes met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (25)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top