kip met zuurkool
- Nederlands,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-02-2007
Bereidingswijze
meng de kipfilets met de sojasaus en de mosterd en bak ze daarna in een pan in de olijfolie kort goudbruin.gebruik het bakvet om de preiringen,appelblokjes en ananas in te bakken,doe de zuurkool,samen met de prei,appel en ananas ineen grote pan,meng dit samen met de slankroom en de wijn goed doorelkaar,leg hier bovenop de kipfilets,dek het af met een deksel en laat dit ongeveer 20 min stoven.
Serveertip
serveer hier gekookte aardapp of puree bij.IK HEB VANAVOND DIT RECEPT GEMAAKT, INPLAATS VAN ANANAS HEB IK ABRIKOZEN GEBRUIKT, EN DAT WAS OOK ERG GOED.
IK ZOU HET WEL ERG LEUK VINDEN ALS JULLIE EEN BERICHTJE ACHTELATEN ALS JE HET RECEPT MEENEEMT.
Laatste reacties
Dank en groetjes, Ineke
Lijkt me heel lekker! Ik ga het vanavond klaarmaken en laat je weten hoe het heeft gesmaakt! (wij vinden zuurkool ook in de zomer heerlijk!) Groetjes Helma
Ga het vandaag klaarmaken. Ben benieuwd.
heb het geprint, ben erg benieuwd. tks en een prettig weekend. groetjes ruth
Alle ingrediënten passen bij zuurkool, maar ik ben benieuwd hoe de sojasaus erbij zullen smaken. Groetjes Deon
neem ik mee, lijkt me lekker! gr Annemarie
Hoi, wat een origineel en apart recept! Ik ga het nu uitproberen, lijkt me erg lekker!
Recept een beetje verbouwd, veranderingen: 400 g zuurkool, 2 preien, 1 grote goudreinet, cr?me fra?che ipv slankroom, 4 gesnipperde bolletjes gekonfijte gember erdoor, in de oven klaargemaakt, 30 min. (ik was bang voor aanbranden) en een flinke gepofte aardappel erbij p.p. Ook waren de kipfilets wat groter. Echt heel lekker, de kombinatie van zuurkool en prei vond ik heel verrassend! En het zag er nog leuk uit ook. Ga ik zeker opnieuw maken. Nelly