1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kalkoen
  5. Macaroni met kalkoen en kaas

Macaroni met kalkoen en kaas

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1 gesnipperde ui1,5 dl groentenbouillon2 el becel bak en braad3 el bloem3 dl halfvolle melk 50 gram geraspte 30+ kaas1 tl mosterdpoeder225 gram macaroni200 gram kalkoen of gerookte kipfiletin plakjes2 á 3 stevige tomaten in plakjeseen paar verse blaadjes basilicum1 el geraspte Parmezaanse kaaszout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Een light macaronischotel van Sonja Bakker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een koekenpan en laat het geheel onder af en toe roeren 5-6 minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig is. Verwarm de becel, bloem en melk in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg 30+ kaas, mosterdpoeder en ui-mengsel toe. Kook de macaroni giet hem goed af en roer het door de saus. Het geheel in een ondiepe ovenschaal scheppen. Leg de plakjes kalkoen en tomaten dakpansgewijs op het macaronimengsel. Steek de basilicumblaadjes ertussen, bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas en grill het tot de bovenkant lichtbruin is.

Serveertip

Serveer er warme ciabatta en een gemengde salade bij.

Bron

Sonja Bakker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top