1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

  • Internationaal, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2007

Ingrediënten


Basisdeeg:
1 el plus 125 gram ongeraffineerde suiker
1 el verse gist
250 ml heel warm water
250 gram volkorentarwemeel
250 gram volkorenbroodmeel
2 tl zout
1 el kaneel
1 el ghee, gesmolten boter of lijnzaadolie
250 ml melk, sojamelk of rijstemelk
eventueel 1 ei
Kaneelvulling:
2 el ghee of gesmolten boter
2 el appelsap
2 el ahornsiroop
4 el ongeraffineerde suiker
2 tl kaneel
4 el gehakte walnoten of rozijnen of allebei



Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

Voor 24 broodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kommetje 1 el suiker met de gist en het water en zet het mengsel terzijde, tot de gist gaat werken en schuimen.
Meng in een kom het meel en het zout met de resterende 125 gram suiker en de kaneel, voeg de ghee toe met de melk en eventueel het ei. Doe het gistmengsel erbij en kneed alles 5 minuten. Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek het af en laat het op een warme plaats 45-60 minuten rijzen. Sla het deeg na het rijzen neer, kneed het 4 minuten en rol het uit tot een rechthoek van 5 mm dik.
Verwarm de oven voor op 175ÂșC. Bestrijk een bakplaat licht met olie.
Meng in een kommetje de ghee met het appelsap en de ahornsiroop. Bestrijk met een kwastje het deeg met het gheemengsel, strooi het suikerkaneelmengsel erover en strooi tenslotte de noten en/of rozijnen erover. Rol het deeg op, beginnend aan het korte eind. Snijd de rol in plakken van 4 cm dik. Laat het deeg op een warme plek nog 10-15 minuten rijzen en bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, draai de broodjes om en bestrijk de bovenkant direct met ahornsiroop.

Bron

Het Chopra Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitandfood


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitandfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top