
450 gram havervlokken
100 gram blanke amandelen
100 gram fijngehakte hazelnoten
100 gram ongeroosterde cashewnoten
100 gram fijngehakte walnoten
25 gram sesamzaad
25 gram zonnebloempitten, geroosterd
8 el vloeibare honing
2 el zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Roer vervolgens de honing en de olie er goed doorheen. Spreid het mengsel uit op een ingevette bakplaat en bak het 20 minuten in de oven.
Neem het bakblik uit de oven, keer het mengsel om en breek het in stukjes. Bak ze nog 40 minuten en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bruin worden. Breek de nog warme granola in kleine stukjes.
Dit kan gemakkelijk een maand bewaard worden in een luchtdicht afgesloten trommel.
Dien op met yoghurt, kwark, melk, honing, vruchtensappen of vers fruit.
Keukensloofje47 27-04-2020
Hoi jobvink 1 Dat klopt ik laat mijn granola 3 x 10 minuten in de oven en dan schep ik steeds alles even door. Ik heb de oven op 160 graden staan. Veel succes met een nieuwe poging. groetjes Lidy P.S tussendoor ruiken en even proeven kan ook helpen
jobvink1 27-04-2020
Sorry, ik had het in mijn vorige reactie over kaneel, maar dat zat in een volledig ander recept wat ik ook gemaakt had die dag. Ik was even in de war.
jobvink1 27-04-2020
Bedankt voor het delen, qua ingrediënten een heerlijk recept. Ik denk alleen dat het veel te lang in de oven gaat. Toen ik het er na in totaal 60 minuten (!) uithaalde was het inderdaad mooi krokant en ook bruin, maar ik denk dat de honing en kaneel verbrand zijn. Het eindresultaat smaakt niet zoet, maar nogal bitter. Kan het zijn dat het korter in de oven moet? Een ander recept met vergelijkbare ingrediënten zei dat het maar 20-25 minuten in de oven moet op dezelfde temperatuur.