GEURIGE SOSATIES

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.

heerlijke saté bijgerecht voor onder grill of bij BBQ (een recept uit zuid afrika)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g varkenshaas in groter blokjes (3X3 cm)
500 g lamsbout in groter blokjes
500 biefstuk in groter blokjes
4 e chutney
4 e tomatenketchup
4 e mayonaise
4 e worcestersaus
8 citroenbladeren, gescheurd
300 tot 400 ml azijn
2 eieren
2 e kerriepoeder
2 e kurkuma (geelwortel)
uien in ringen gesneden
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Vermeng alle marinade ingrediënten, behalve uien en zout.
2. Pak in lagen om en om het vlees, uien en saus in een bak.
3. Laat tenminste een dag marineren in koelkast.
4. Rijgt vlees volgens soort om en om aan saté pennen en maak gaar onder grill of op BBQ. 5. Geur met zout past aan einde van garing-tijd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten