1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalmtartaar

Zalmtartaar

  • Nederlands, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-02-2007

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes gravad lachs (gemarineerde zalm, a 115 g)
10 sprietjes bieslook
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
2 doosjes rucolacress


Verder heb je nodig


Rond uitsteekvormpje, doorsnede ca. 5 cm Messnijplankkomschaar


Een luxe ontbijt (of lunch) dat nog snel klaar staat ook!Zelf maak ik het meestal als mijn man jarig is of op onze trouwdag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gravad lachs in niet te fijne stukjes snijden. Bieslook fijn knippen en door gravad lachs mengen. In kommetje citroensap en olie door elkaar mengen. Vormpje op kleine bordje zetten en 1/4 deel van gravad lachs erin scheppen en iets aandrukken. Vormpje verwijderen en zo ook op andere drie borden tartaartje maken. Waterkers langs tartaartjes verdelen. Citroendressing erlangs en erover sprenkelen. Serveren met toast.

Bron

Www.ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top