Zuurkool uit de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2007

Op deze manier lust ZELFS Vince zuurkool....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr boter; 1 ui (gesnipperd); 500 gr zuurkool (liefst uit het vat); 1 grote rookworst (in plakjes); 2 zakjes oven-aardappelpuree (maggi); 100 gr geraspte emmentaler.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (ingevet)

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 gr C

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierie de ui aan. Doe na een minuutje of 5 de zuurkool erbij en stoof die een tiental minuten mee. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing en roer er de helft van de kaas door. Snijdt de rookworst in plakjes (je mag hem vantevoren 10 minuten wellen, maar is niet nodig). Doe dan onderin de ovenschaal de zuurkool, verspreidt daaroverheen royaal de rookworst en verdeel hierover de aardappelpuree. Strooi als laatste de rest van de kaas erover en zet de schaal ca 40 minuten in de oven, tot alles door en door warm is en de puree een mooi goudbruin korstje heeft.

Bron

ikzelluf

Serveertip

Erg lekker op zich, een glas witte wijn is altijd welkom hierbij...

Laatste reacties

sollie avatar
sollie 08-02-2007

Heb je recept meegenomen, bedankt. Groetjes Geertje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten