1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Marsala
  5. Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten

Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten

Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten
Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten
  • Italiaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2007

Het recept van deze lekkere taart stond in het NRC. Daar werd bij verteld dat deze taart in de winter in Toscane als dessert werd opgediend. Nou wij vonden hem heerlijk bij een kopje koffie of thee. Veel complimenten en al vaak het recept doorgegeven. Den aan 1 uur marinade-tijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 8 personen


25 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
25 gram krenten -
50 gram gedroogde abrikozen -
50 gram gepelde walnoten -
50 gram geroosterde pijnboompitten -
300 gram schoongemaakte zoetzure appels -
1 dl Marsala OF andere zoete wijn -
50 gram roomboter + iets om de vorm in te vetten -
100 gram suiker -
2 eieren -
geraspte schil van een citroen -
150 gram bloem -
10 gram bakpoeder -
poedersuiker


Verder heb je nodig


Springvorm van plm. 18 cm. doorsnede

Bereidingswijze

Klop eieren, suiker en citroenrasp tot licht, luchtig mengsel. Roer bloem en bakpoeder door het eimengsel. Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar.
Roer het vruchtenmengsel door het deeg. Voeg eventueel nog wat Marsala of wijn erdoor als het deeg te dik mocht zijn.
Doe het beslag in de vorm. Bak de taart plm. 40 minuten in het midden van de oven. Controleer met sat├ęprikker of breinaald de taart gaar is.
Laat de taart afkoelen en bestuif de taart licht met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Ook lekker met een glaasje Vin Santo (zoete witte wijn)

Bron

NRC



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top