Sperziebonensalade met rucola, gedroogde tomaten
- Italiaans,
- 20-30 min.
Deze lekkere salade ontstond toen ik te veel sperziebonen had gekookt. Het recept blijft er bij ons in, want de salade is heerlijk. Je kunt de salade als voorgerecht geven, maar ook als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Ingrediënten 4 recipe.people
75 gram rucola -150 gram sperziebonen -
2 lente-uitjes -
4 gedroogde tomaten op olie -
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -
2 eetlepels walnootolie -
1 ½ eetlepel balsamicoazijn -
½ eetlepel honing -
½ eetlepel mosterd -
peper, zout
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon, snij ze eventueel in stukjes en kook ze beetgaar in water met zout (plm. 10 minuten) . Koel de sperziebonen onder koud water. Laat ze goed uitlekken.
Maak de rucola schoon. Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij of knip deze in kleine reepjes.
Roer een sausje van de tomatenolie, walnootolie, balsamicoazijn, honing en mosterd
Bereidingswijze
Doe de sla, sperziebonen, gedroogde tomaten en lente-uitjes door elkaar. Giet de saus erover.