Asperge en hamgebak

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

  • Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

  • Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

  • Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

    Asperge en hamgebak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g achterham uit blik, in blokjes gesneden (of ham van eigen keuze)
250 g kleine asperges uit pot, uitgelekt (bewaar vocht) en verder asperges in niet te kleine stukjes gesneden (of verse gekookte asperges)
50 g geraspt Cheddarkaas (voor boven-op)
peterselie voor garnering

VOOR KAASSAUS
500 ml vocht van asperges, aangevuld met melk
50 g bloem
35 g margarine
1 t mosterdpoeder
zout
peper
1 kleine ui, geraspt
200 g geraspt Cheddarkaas
peterselie, fijn
3 eieren met geel en wit gescheiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

MAKEN VAN KAASSAUS
1. Fruit ui in margarine en meng mosterdpoeder, zout en peper erdoor, laat nog even fruiten dat de smaken vrij komen.
2. Meng nu bloem erdoor en maak roux in drie tot vijf minuten gaar. (tot zanderig)
3. Voeg nu de peterselie erbij en meng door.
4. Maak vervolgens met vocht een gladde niet te slappe wittesaus en kook voor tien minuten zachtjes.
5. Voeg na vijf minuten de kaas erbij.
6. Na tien minuten de ham en asperges erbij doen en laat nog even doorkoken.
7. Haal van vuur en meng eidooier en erna stijf geklopte eiwit erdoor spatelen.

EN VERDER
8. Doe ham/asperge ragoût in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas erover.
9. Bak voor dertig tot veertig minuten bij 180*C tot gaar en mooi van kleur.
10. Garneer met peterselie.

Serveertip

lekker met stokbrood en een frisse salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten