Quiche met prei en geitenkaas

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2007
  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

  • Quiche   met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

    Quiche met prei en geitenkaas

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche , bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vorm 30 cm, bakpapier

Bereidingswijze

VOORBEREIDING: Oven voorverwarmen, 200°C,hete lucht. Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten. Zet de oven nu op 175°C. Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm. Smoor de prei 5 minuten in de boter. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. Snijd de geitenkaas in blokjes. Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.

Bron

Vriendin

Serveertip

Warm serveren. Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.
TIP: doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.Nog een paar tips: Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Connie1971 avatar
Connie1971 08-10-2018

echt lekker helaas geen blijver dit omdat ik hier 3 personen heb die niet van geitenkaas houden Maar ik vind het echt heerlijk

josevangelder avatar
josevangelder 17-05-2017

Echt heel lekker! Ik had nog een paar worteltjes, die heb ik erbij gedaan.

irisdekok avatar
irisdekok 29-04-2016

Superlekker, en met de bodem bestrooien met paneermeel was een goed idee. Dank je wel voor dit recept, ik ga het vaker maken.

ecureuil avatar
ecureuil 11-04-2016

Ik zie nu pas dat de voorbereiding is weggevallen, zoals hier op smul wel vaker gebeurt. Ik heb hem er op nieuw bij gezet. Ik hoop dat de quiche toch gelukt is.Groetjes, Nelly

annekenavis avatar
annekenavis 10-04-2016

Hij zit nu in de oven! Ik vroeg me wel af of de prei eerst nog gekookt of gebakken moet worden. Ik heb maar even geroerbakt voordat ie de quiche in ging.

VeloChill avatar
VeloChill 17-09-2015

een beetje nat, maar smaakte erg lekker. gaan we nog eens maken!

ecureuil avatar
ecureuil 21-05-2015

Nog een paar tips: Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.

Kaliraki avatar
Kaliraki 19-05-2015

was heerlijk. Voor herhaling vatbaar, maar ik zat ook met een zachte bodem. Volgende keer toch eens een metalen vorm proberen.

ecureuil avatar
ecureuil 06-05-2015

Hallo Monique, bedankt voor je reactie. Wat de bodem betreft: probeer het eens met een metalen vorm, dat wil nog wel eens helpen. Overigens krijg ik in dit recept de bodem wèl goed.

moniquek1 avatar
moniquek1 05-05-2015

Heb je quiche vandaag gemaakt lekker met sla erbij, alleen de bodem krijg ik nooit krokant ondanks het voorbakken. groetjes monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten