PARMEZAANSE KIPSCHNITZELS kipfilet met een lekker knapperig korstje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2007

Deze lekkere knapperige kipschnitzels met pittige kaas smaken verrukkelijk bij de Italiaanse rijst met courgetten en gedroogde tomaten. Een echt TOP-recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote kipfilets -
peper, zout -
scherpe paprikapoeder -
bloem -
1 ei, losgeklopt -
paneermeel -
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
flink wat olie om te bakken (koekenpan moet bedekt zijn)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in dunne plakken.
Sla de lapjes nog een keer goed plat.
Maak een mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas.
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, peper en zout.
Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeelmengsel.
Herhaal dit alles nog een keer.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in een paar minuten rondom knapperig en goudbruin.


Bron

beetje hier, beetje daar

Serveertip

Lekker met mijn recept
/Italiaanse-rijst-met-courgette-en-gedroogde-tomaten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

esmarc avatar
esmarc 20-02-2008

in combinatie met jouw italiaanse rijjst met zongedroogde tomaten (die ik overigens wat heb aangepast) inderdaad een hele goeie en lekkere combinatie!!

vliliane avatar
vliliane 07-02-2007

Deze neem ik ook van je mee hoor. Veel groetjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten