
300 gram rijst (liefs Basmati) -
2 kippenbouillontabletten -
1 el olijfolie -
1 ui -
1 teentje knoflook -
1 kleine courgette -
5 gedroogde tomaten op olie -
paprikapoeder -
tijm -
peper, zout
Hapjespan of koekenpan
Soms gaat het zo: wat heb ik in huis? Waar heb ik trek in? Zo ontstond deze lekkere Italiaanse rijst, waarvan ik het recept direct heb opgeschreven.
Inmiddels al verschillende keren gemaakt en nog steeds erg lekker.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met kippenbouillontabletten.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snij de courgette in super kleine blokjes. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij de tomaten in kleine stukjesVerhit de olie in een hapjespan of koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Bak de knoflook even mee. Voeg de courgette toe en bak deze ook even een paar minuten mee. Doe de stukjes gedroogde tomaat erbij. Dan de gekookte rijst erbij en alles goed door elkaar roeren.
Maak op smaak met paprikapoeder, tijm, peper en zout.
Lekker met mijn
Parmezaanse-kipschnitzels
pwiggers 26-01-2017
Dank je wel Caat. Je kunt het ook bij veel gerechten als bijgerecht eten.
Caat64 24-01-2017
Erg lekker!
ineke41 30-08-2009
Heerlijk. Zelfs mijn dochters, die altijd klagen als ik een rijstgerecht maak, vonden dit erg lekker. Ik heb er iets minder rijst door gedaan en de courgette voor het gemak grof geraspt. Ik ga het zeker vaker maken, bedankt.
esmarc 20-02-2008
Heerlijk gerecht!! ...de tweede avond had ik echter nóg een flinke portie over, en heb er naast jouw ingredienten nog extra zongedroogde tomaten door heen gedaan (ben daar nou eenmaal gek op!!) wat krokant gebakken spekkies, verse kruiden als basilicum en bieslook (op het laatst erbij doen), en nog wat kastanjechampignions , en samen met de parmezaanse snitzels een absolute blijver!!
ecureuil 09-02-2007
Gemaakt met avoine, een fijne pasta in de vorm van rijst. Even de oven in met wat mozzarella erop, bestrooid met verse basilicum. Kip naturel erbij, gebakken in een scheutje olie van de tomaatjes. Was smullen!