1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Italiaanse rijst met courgette en gedroogde tomaten

Italiaanse rijst met courgette en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2007

Ingrediënten 4 personen


300 gram rijst (liefs Basmati) -
2 kippenbouillontabletten -
1 el olijfolie -
1 ui -
1 teentje knoflook -
1 kleine courgette -
5 gedroogde tomaten op olie -
paprikapoeder -
tijm -
peper, zout


Verder heb je nodig


Hapjespan of koekenpan

Italiaanse rijst met courgette en gedroogde tomaten
Italiaanse rijst met courgette en gedroogde tomaten

Soms gaat het zo: wat heb ik in huis? Waar heb ik trek in? Zo ontstond deze lekkere Italiaanse rijst, waarvan ik het recept direct heb opgeschreven.
Inmiddels al verschillende keren gemaakt en nog steeds erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met kippenbouillontabletten.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snij de courgette in super kleine blokjes. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij de tomaten in kleine stukjesVerhit de olie in een hapjespan of koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Bak de knoflook even mee. Voeg de courgette toe en bak deze ook even een paar minuten mee. Doe de stukjes gedroogde tomaat erbij. Dan de gekookte rijst erbij en alles goed door elkaar roeren.
Maak op smaak met paprikapoeder, tijm, peper en zout.

Serveertip

Lekker met mijn
Parmezaanse-kipschnitzels



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top