1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Bessenjenever
  5. Sudderlapjes in een overheerlijke bisschopswijn gesudderd

Sudderlapjes in een overheerlijke bisschopswijn gesudderd

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kilo sukadelappen 1 el olijfolie 2 el boter 3 sjalotten 1 stukje folie 1 kruidnagel versgemalen peper half kaneelstokje geraspte schil van een halve sinaasappel 500 ml soepele rode wijn 500 ml runder of kalfsbouillon 1 el creme de cassis (zwarte bessenlikeur) of bessenjenever 125 ml slagroom wat peterselie of bieslook om te garneren.



Een warm wintergerecht met een kruidige aroma van bisschopswijn. Eet er aardappelpuree en je favoriete groen bij.Dit is een recept uit het schitterende boek van D.J.Zonneveld: The Dutchman's kitchen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Bestrooi vlees met zout en peper. Verhit boter en olie en bak het blees rondom aan. Schep het vlees op een bord. Pel de sjalotten en snijd ze in grove snippers. Bak de sjalot een paar minuten in het achtergebleven bakvet en doe het vlees terug in de pan. Schep foelie, kruidnagel, kaneel en sinaasappelrasp door het vlees. Schenk de wijn erbij en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het stoofvocht aan de kook. Leg het deksel erop en zet de pan 2 uur of langer in de oven tot het vlees boterzacht is. Controleer tussentijds een paar keer of er extra bouillon of water bij moet om uitdroging te voorkomen Tot hier kun je dit gerecht voorbereiden. Verwarm het vlees eventueel opnieuw. Schep het vlees op een serveerschaal en houd het arm in de oven. Verwijder kruidnagel en kaneelstokje. Zet de pan op hoog vuur en laat het stoofvocht wat indikken. Roer de likeur en slagroom door de saus en laat zachtjes doorkoken tot de saus de juiste dikte heeft. Proef of er nog peper en zout bij moet, soms kan een extra scheutjes likeur nodig zijn voor de smaak. Schenk de saus over het vlees. Knip de peterselie of bieslook erboven fijn en zet de schaal op tafel.
TIP: Ik heb altijd een fles creme de cassis in huis, daar kun je sauzen zo mee oplekkeren. Het geeft ze wat meer BODY

Dit recept is te vinden in:

Bron

The Dutchman's Kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top