1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg

Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1 vierkant vel bladerdeeg van 30 cm roomhoornpennen 1 losgeklopt ei suiker opgeklopte slagroom optioneel) poedersuiker door de afwerking



Gewoon LEKKER!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de banketbakkersroom De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. Sin suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes kous zij, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top