1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kleine pompoen (in blokjes); 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 1 spaanse peper (in reepjes); ca 3 cm gemberwortel (in fijne reepjes); 2 el olijfolie; peper&zout, 1 tl ketoembar; 6 dl kippenbouillon; blikje kokosmelk (ca 4 dl); evt 1 el korianderblaadjes (gehakt)


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer.


Fluweelzachte, romige soep die met de komende koude dagen erg lekker zal zijn!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de pompoenblokjes en ui aan; strooi dan de reepjes peper en gemberwortel en gesnipperde knoflook erbij en fruit ook dit een paar minuutjes. Breng dan op smaak met peper&zout en ketoembar. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook, laat zachtjes ca 20 minuutjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Doe dan de kokosmelk erbij en warm het goed door. Pureer de soep dan (voorzichtig!) met de staafmixer en bestrooi eventueel met gehakte korianderblaadjes.

Serveertip

Lekker met een (vers afgebakken) naanbrood!

Bron

Janny van der Heijden / Eindhovens Dagblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top