1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartig eiertaartje

Hartig eiertaartje

Door: alb02

  • Nederlands, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2007

Ingrediënten 4 personen


2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 tomaat
1 eetlepel peterselie of bieslook (vers of diepvries)
4 eetlepels geraspte kaas
4 plakjes ham (bijv. serranoham)
2 eieren (M)
versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm, ingevet vorkmessnijplank


Dit heb ik als ontbijt gemaakt toen mijn man vorig jaar jarig was.Hij was er helemaal gek van!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken (dat voorkomt dat het deeg erg bol komt te staan). Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen. Beetje peper erboven malen. Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien. Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham (deze fungeren als 'bakring' voor ei). Rest van kaas over ham verdelen. Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen. Ovenschaaltje op rooster in midden van oven zetten en ca. 15 min. bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant. Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen. Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper. Direct serveren.

Bron

Www.ah.nl



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top