1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Wentelteefjes
  5. Wentelteefjes

Wentelteefjes

Door: mowi

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2007

Ingrediënten 4 personen


6 oudbakken boterhammen
12-15 eetlepels melk en 1 ei of 3 eieren en 5 eetlepels melk
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
½ theelepel kaneelpoeder
40-50 g boter



Wentelteefjes, heerlijk zoet lunch- of nagerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd met een zeer scherp mes de korstjes zodanig van de boterhammen af, dat er nog juist een stukje van de korst om het brood blijft zitten; de boterhammen blijven daardoor wat
steviger. Klop de melk met ei, de suiker, de vanillesuiker en de kaneel; controleer of alle suikerkristallen zijn opgelost.

Bereidingswijze

Leg de boterhammen naast elkaar op een grote schotel en schenk de vloeistof zo op het brood, dat geheel doorweekt wordt. Laat de helft van de boter warm worden; leg een paar boterhammen met behulp van een brede spatel in de pan. Keer de boterhammen zodra de onderzijde van het brood mooi van kleur en stevig is. Bak de rest van het brood op dezelfde wijze. Snijd het aan beide zijde goudgeel gebakken brood overdwars een keer door en stapel de wentelteefjes voor het serveren dakpansgewijs op een schotel. Serveer het dessert zo warm mogelijk.

Bron

Uit "grootmoeders kookboek', uitgeverij Lekturama, ca. 1976



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top