1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hete bliksem
  5. Hete bliksem

Hete bliksem

Door: mowi

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2007

Ingrediënten 4 personen


400 gr doorregen vers spek
1 ½ kg geschilde aardappelen
zout
½ kg zoete appels
½ kg zure appels
Peper uit de molen
eventueel 2-3 eetlepels keukenstroop



Hete bliksem, lekker ouderwets smakelijk koken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was het spek; breng een flinke bodem water h lan de kook, leg daar het spek in en laat het t 20-25 minuten zacht koken. Snijd intussen de aardappelen in stukken. Was, boor en schil de zoete appels en snijd ze in stukken. Neem het spek uit de pan. En leg daar de stukken aardappel en zoete appel in met wat zout en doe het spek weer in de pan. Was, boor en schil de zure appels; snijd ze in stukken en leg ze in de pan. Controleer na 10-12 minuten of de appels gaar zijn. Neem het spek uit de pan en snijd het spek in vingerdikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn. Voeg aan de hete bliksem naar smaak peper, zout en stroop toe.

Tags,

Bron

Uit "grootmoeders kookboek', uitgeverij Lekturama, ca. 1976



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top