1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Krokante aardappelbootjes

Krokante aardappelbootjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2007

Ingrediënten 4 personen


*8 eetlepels zure room *Zout *Vers gemalen peper *4 grote, vastkokende aardappelen *2 eetlepels boter *4 sneetjes gedroogde ham , krokant gebakken en in stukjes *Vers gesnipperde lente-uitjes *1 kop gemalen emmenthaler of parmezaan



Krokante aardappelbootjes
Krokante aardappelbootjes

In een avontuurlijke bui? Dan kan je met deze aardappel alle kanten uit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doorprik de aardappelen met een vork en bak ze in een ovenschaal gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (220C) tot ze gaar zijn. Snijd ze in de lengterichting door en lepel ze leeg, zodat ongeveer 1,5 cm dik rondom over blijft. Bestrijk de binnenkant van de aardappelbootjes met boter en kaas en kruid ze vervolgens met peper en zout. Leg de helften op bakpapier en plaats ze ongeveer 2 minuten onder de hete grill, tot de kaas smelt. Garneer elk bootje met 1 eetlepel zure room, de stukjes ham en de gesnipperde lente-uitjes.

Serveertip

Vegetariers kunnen de ham vervangen door een roerei of champignons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top