Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. gebakken zalmfilet in korst

gebakken zalmfilet in korst

Door: receptenpetra

  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2007

Ingrediënten 4 personen


* 2 x diepvies zalmfilet van bijv. Lidl/Aldi, ontdooien en in lengte doormidden snijden * 6-8 eetlepels paneermeel * 4-6 eetlepels parmezaanse kaas * bloem * 1 ei losgeklopt * olie * 450 g krieltjes met schil (vaak een pak, kant en klaar en voorgekookt) * olijfolie, azijn, mosterd zout en peper * geknipte bieslook



Lijkt wat ingewikkeld, maar is echt makkelijk en heerlijk! Per 2 personen gehalveerde (diepvries) zalmfilet van bijv. de Lidl/Aldi, in korstje van paneermeel met parmezan, in olie gebakken; SUPER!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vis in de lengte doormidden snijden. Paneermeel en parmezaanse kaas mengen in diep bord. In ander diep bord ei los kloppen en in een derde bord laagje bloem leggen. Aardappeltjes met schil koken, vinaigrette maken, gare aardappeltjes afgieten en klaar zetten.

Bereidingswijze

Warme gekookte, droog gestoomde aardappels met de geknipte bieslook door de vinaigrette prakken.
Olie in Koekenpan verhitten (laagje).
Zalm mootjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna met één hand (de andere hand, die je gebruikt om de gepaneerde filets in de warme olie te leggen, houd je schoon)door het paneermeel-kaasmengsel draaien en in de hete olie doen. Op de eerste zijde niet op al te hoog vuur gedurende 2-3 minuten bakken. Omkeren en de tweede helft gedurende 4-5 minuten op matig vuur zacht doorbakken. Ondertussen op 4 borden stapeltje met warme aardappelsalade leggen. De gebakken zalmfilets erop leggen en serveren met takje bieslook en citroenpart (eventueel)

Bron

Rex Hunt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van receptenpetra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top