1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. Snelle chocolademousse

Snelle chocolademousse

  • Duits, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2007

Ingrediënten 4 personen



  • 300 ml slagroom
  • 80 ml melk
  • 55 gram suiker
  • 250 gram chocolade, bitter (minimaal 70%)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • 1 mango
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje mint voor de garnering
  • chocolade garnituur


Verder heb je nodig


Slagroomsifon, 2 slagroomcapsules, zeef, pan.




Een nagerecht met een fruitige mangoragout.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De mango schillen en ¾ van het vruchtvlees in ruitjes snijden.
De rest van het vruchtvlees van de pit afsnijden en pureren.
De citroen uitpersen en de schil raspen, ook de schil van de sinaasappel raspen.
Het vanillestokje opensnijden en de kern eruit krassen. Dit met de honing verwarmen.
De puree met de rest van de suiker, het citroensap en de rasp van de citroen en sinaasappel en het honing-vanillemengsel samen mengen.
Dit over de mangoruiten gieten en laten marineren.

Bereidingswijze

200 ml slagroom, de melk en 25 gram suiker koken.
De chocolade in stukjes breken en in het warme slagroom-melkmengsel doen en al roerend laten smelten.
De gelatine in koud water weken. De blaadjes uitknijpen en door het chocolademengsel roeren.
De eieren scheiden. Het eiwit samen met de rest van de slagroom bij de massa roeren en goed mengen. Niet meer laten koken.
Het mengsel door een zeef in kom of litermaat gieten. Niet door de zeef drukken maar schudden.
Dan in een slagroomsifon gieten. Op kamertemperatuur koud laten worden.
Als het is afgekoeld, de 2 capsules indraaien, goed schudden en nogmaals goed koud laten worden (in de koelkast)

Serveertip

In een klein glas (tumbler) een laagje van de mangoragout scheppen daarover een laagje chocolademousse spuiten dan weer een laagje mangoragout en tot slot weer een laagje chocolademousse spuiten.
Garneren met een blaadje mint en wat van de chocolade garnering er over strooien

Bron

Johan Lafer op de Duitse TV



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top