Krentenbrood van Opa
- Nederlands, Brood
- 60-120 min.
Brood waarvan de hele familie het recept heeft. Toch smaakte hij het lekkerst als Opa het gemaakt had.
Ingrediënten 12 personen
1 pond zelfrijzend bakmeel1 eetlepel boter
2 eieren
1/2 liter melk
citroenrasp
1 eetl suiker
snufje zout
1/2 pond krenten
1/2 pond rozijnen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 310,94 kcal |
Koolhydraten | 61,88 g |
Eiwitten | 7,59 g |
Vetten | 2,94 g |
Voorbereiding
Oven voorwarmen op 220 graden.
Bereidingswijze
Alle ingrediënten, behalve de vulling, bij elkaar doen en roeren tot een mooi deeg, iets minder dun van een cake.
De krenten en rozijnen wassen en bij het deeg doen. In een ingevette vorm doen en in een hete oven, 220 graden zetten. Na een kwartier als hij gerezen is, de oven terugschakelen naar 180 graden en in ongeveer in 1 uur gaarbakken.