Krentenbrood van Opa

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.

Brood waarvan de hele familie het recept heeft. Toch smaakte hij het lekkerst als Opa het gemaakt had.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 recipe.people
1 pond zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel boter
2 eieren
1/2 liter melk
citroenrasp
1 eetl suiker
snufje zout
1/2 pond krenten
1/2 pond rozijnen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 310,94 kcal
Koolhydraten 61,88 g
Eiwitten 7,59 g
Vetten 2,94 g

Voorbereiding

Oven voorwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten, behalve de vulling, bij elkaar doen en roeren tot een mooi deeg, iets minder dun van een cake.
De krenten en rozijnen wassen en bij het deeg doen. In een ingevette vorm doen en in een hete oven, 220 graden zetten. Na een kwartier als hij gerezen is, de oven terugschakelen naar 180 graden en in ongeveer in 1 uur gaarbakken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pinguin avatar

Doorsturen

Home Recepten