1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Krentenbrood van Opa

Krentenbrood van Opa

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2007

Ingrediënten 12 personen


1 pond zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel boter
2 eieren
1/2 liter melk
citroenrasp
1 eetl suiker
snufje zout
1/2 pond krenten
1/2 pond rozijnen



Brood waarvan de hele familie het recept heeft. Toch smaakte hij het lekkerst als Opa het gemaakt had.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Alle ingrediƫnten, behalve de vulling, bij elkaar doen en roeren tot een mooi deeg, iets minder dun van een cake.
De krenten en rozijnen wassen en bij het deeg doen. In een ingevette vorm doen en in een hete oven, 220 graden zetten. Na een kwartier als hij gerezen is, de oven terugschakelen naar 180 graden en in ongeveer in 1 uur gaarbakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pinguin


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pinguin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top