1 pond zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel boter
2 eieren
1/2 liter melk
citroenrasp
1 eetl suiker
snufje zout
1/2 pond krenten
1/2 pond rozijnen
Brood waarvan de hele familie het recept heeft. Toch smaakte hij het lekkerst als Opa het gemaakt had.
Oven voorwarmen op 220 graden.
Alle ingrediënten, behalve de vulling, bij elkaar doen en roeren tot een mooi deeg, iets minder dun van een cake.
De krenten en rozijnen wassen en bij het deeg doen. In een ingevette vorm doen en in een hete oven, 220 graden zetten. Na een kwartier als hij gerezen is, de oven terugschakelen naar 180 graden en in ongeveer in 1 uur gaarbakken.
alie2 18-11-2007
heb je recept meegenomen,lijkt me erg lekker
groetjes alie
orphan 04-02-2007
Hallo,
Ik heb dit heerlijke recept favoriet gezet en wilde dit even aan jou laten weten,met vriendelijke groetjes van Karin