Hartige taart met stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2007

Winterse lekkernij die we warm serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-750 g runderstoofvlees

-3 el boter

-2 grote uien

-1 blaadje laurier

-kruidnagel in poeder

-1 snuifje kaneel

-2 el azijn

-50 cl vleesbouillon

-3 el bloem

-100 g zilveruitjes

-6 plakken bladerdeeg (diepvries)

-1 eierdooier

-zout en peper




Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snij het vlees in stukken en braad het aan in de boter.
-Bak al omscheppend de fijngehakte uien mee.
-Voeg laurierblad, kruidnagel, kaneel, azijn en vleesbouillon toe.
-Laat alles in een gesloten pan in 2-3 uur gaarstoven.

Bereidingswijze

-Bind de saus met een papje van de bloem en een beetje water en breng de saus op smaak met zout en peper.
-Schep de zilveruitjes door het stoofvlees.

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Leg intussen de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap.
-Schep het stoofvlees in een ingevette ovenschaal.
-Dek de schaal af met de lap deeg en prik met een vork hier en daar gaatjes in het oppervlak.
-Snij het overhangende deeg weg, snij er figuurtjes uit en versier het deeg ermee.

-Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
-Bak de pie ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.

Serveertip

-Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.

Laatste reacties

marietterene33 avatar
marietterene33 10-01-2018

Gisteren gemaakt met resten boeuf bourguignon..Dit is een feestelijke presentatie voor onverwachte mee eters die graag effe bij oma langskomen. Dank U voor het delen.

marietterene33 avatar
marietterene33 10-01-2018

Gisteren gemaakt met rest stoofvlees. Is eigenlijk een feestelijke presentatie voor onverwachte mee-eters die met een rode koude neus deze dagen graag even bij oma effe langskomen..Dank U voor het delen.Mariette

gpsa avatar
gpsa 19-10-2012

Het was een groot succes!

chantalp avatar
chantalp 05-02-2007

Hoi Marc, Tijd geleden.Kwam dit recept tegen en het lijkt me heerlijk. Heb het dus ook meegenomen en staat zeker binnenkort bij mij op tafel. Groetjes Chantal

orphan avatar
orphan 04-02-2007

Hallo, Ik heb dit leuke recept favoriet gezet,bedankt hiervoor,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten