Bietjes met rucola en pijnboompitjes
- Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
500 g gekookte rode bietjes4 el olijfolie extra vierge (C1000)
1 1/2 el balsamicoazijn
2 tl appelstroop
peper, zout
5 el pijnboompitten
1 zak rucola à 75 g (C1000)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 266,95 kcal |
Koolhydraten | 10,05 g |
Eiwitten | 5,83 g |
Vetten | 21,28 g |
Bereidingswijze
Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout naar smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover. Lekker met gebakken aardappelen en een varkenshaasje.