Bietjes met rucola en pijnboompitjes

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gekookte rode bietjes
4 el olijfolie extra vierge (C1000)
1 1/2 el balsamicoazijn
2 tl appelstroop
peper, zout
5 el pijnboompitten
1 zak rucola à 75 g (C1000)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 266,95 kcal
Koolhydraten 10,05 g
Eiwitten 5,83 g
Vetten 21,28 g

Bereidingswijze

Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout naar smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover. Lekker met gebakken aardappelen en een varkenshaasje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar
chaootje

Doorsturen

Home Recepten