Gyros à l`écureuil

  • 0-10 min.

Eigen foto.. In geen velden of wegen een griek te vinden, dus lang gezocht, getest en GEVONDEN! Een gyros die echt niet onderdoet voor die van "de griek" in Nederland. S-M-U-L-L-E-N!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 à 1000 g niet te mager varkensvlees (heb schouderrollade gebruikt), MARINADE, maatlepels gebruikt: 1 ui, 1 teentje knoflook (evt. 2 maar is gauw te overheersend), 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 1 tl kaneel, 1 tl thijm, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout , versgemalen peper, 40 ml olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 523,54 kcal
Koolhydraten 2,32 g
Eiwitten 43,45 g
Vetten 37,63 g
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd knoflook en ui grof, doe met de rest van de marinade ingrediënten in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Dit levert een substantie op, die lijkt op een grove mosterd/pindakaasmengsel. Ziet er niet smakelijk uit, maar laat je niet ontmoedigen! Schep om met het vlees en laat afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.

Bereidingswijze

Plaats op halve ovenhoogte een ovenplaat, evt bedekt met alu om het vocht (weinig) op te vangen. Verwarm de ovengrill voor. Haal het vlees uit de koelkast en leg het meteen op een ovenrooster en plaats op 12 cm onder de grill. 5 min grillen, overdoen op een schaal en 10 min. af laten koelen.( Het vlees is nog niet helemaal gaar.) Snijd het nu in dunne reepjes en spreid die uit op 2 tefalplaten. (zie foto 2)
Onder een hete grill, zo hoog mogelijk in de oven (bij mij 8 cm) nog 5 min. grillen.

Serveertip

Met tzaziki en bv. een griekse salade en gebakken aardappeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar

Doorsturen

Home Recepten