Gyros à l`écureuil
- 0-10 min.
Eigen foto.. In geen velden of wegen een griek te vinden, dus lang gezocht, getest en GEVONDEN! Een gyros die echt niet onderdoet voor die van "de griek" in Nederland. S-M-U-L-L-E-N!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
800 à 1000 g niet te mager varkensvlees (heb schouderrollade gebruikt), MARINADE, maatlepels gebruikt: 1 ui, 1 teentje knoflook (evt. 2 maar is gauw te overheersend), 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 1 tl kaneel, 1 tl thijm, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout , versgemalen peper, 40 ml olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 523,54 kcal |
Koolhydraten | 2,32 g |
Eiwitten | 43,45 g |
Vetten | 37,63 g |
Benodigdheden
StaafmixerVoorbereiding
Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd knoflook en ui grof, doe met de rest van de marinade ingrediënten in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Dit levert een substantie op, die lijkt op een grove mosterd/pindakaasmengsel. Ziet er niet smakelijk uit, maar laat je niet ontmoedigen! Schep om met het vlees en laat afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
Bereidingswijze
Plaats op halve ovenhoogte een ovenplaat, evt bedekt met alu om het vocht (weinig) op te vangen. Verwarm de ovengrill voor. Haal het vlees uit de koelkast en leg het meteen op een ovenrooster en plaats op 12 cm onder de grill. 5 min grillen, overdoen op een schaal en 10 min. af laten koelen.( Het vlees is nog niet helemaal gaar.) Snijd het nu in dunne reepjes en spreid die uit op 2 tefalplaten. (zie foto 2)
Onder een hete grill, zo hoog mogelijk in de oven (bij mij 8 cm) nog 5 min. grillen.
Serveertip
Met tzaziki en bv. een griekse salade en gebakken aardappeltjes.